Ukrajna válogatottja fokozott védelmet kap a labdarúgó Eb-n

2024. április 27., 17:28

A német biztonsági szervek megerősítik az ukrán válogatott védelmét a nyáron Németországban megrendezésre kerülő labdarúgó Európa-bajnokságon való részvétele során. Ezt Nancy Faeser, Németország szövetségi belügyminisztere is megerősítette a Rheinische Post című lapnak április 26-án, pénteken adott interjújában, amelyet a DW idéz.

Az Európa-bajnokságon a biztonsági erők „megvédenek minden csapatot, szurkolót és vendéget – és természetesen különösen az ukrán csapatot: mindent megteszünk, hogy biztosítsuk őket Németországban, itt még szigorúbb biztonsági intézkedések lesznek” – mondta Faeser. Az Ukrajna elleni orosz háború közepette a kelet-európaiak rendkívül sebezhetőnek számítanak a tornán való tartózkodásuk alatt – jelezte a SID hírügynökség.

Faeser hangsúlyozta, hogy tárcája munkájában prioritást élvez a védelem és a küzdelem minden „elképzelhető veszély” ellen.

„Ez a világ egyik legnagyobb futballeseménye, amely különösen feszült politikai helyzetben zajlik. Ez sok kihívással jár” – jegyezte meg.

A 2024-es labdarúgó Európa-bajnokságot június 14. és július 14. között rendezik Berlinben, Düsseldorfban, Kölnben, Frankfurt am Mainban, Gelsenkirchenben, Hamburgban, Lipcsében, Münchenben, Stuttgartban és Dortmundban.

Ukrajna a 2024-es Európa-bajnokság E csoportjában szerepel, ahol Belgium, Szlovákia és Románia lesz az ellenfele.

(dw.com/Kárpátalja)