Kárpátalja

2018. december 18., 13:18

Az elmúlt héten 174 kanyarós megbetegedést regisztráltak Kárpátalján

Nem csökken a kanyarós megbetegedések száma Kárpátalján. A legtöbb beteg a Técsői, Perecsenyi, Munkácsi, Ilosvai és Huszti járásban, valamint Munkács városban van.

Tovább »
2018. december 18., 10:49

Húsz kárpátaljai település maradt áram nélkül

A Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) kárpátaljai kirendeltsége arról számolt be, hogy a megye területén összesen húsz település maradt áram nélkül a szélsőséges időjárási viszonyok miatt.

Tovább »
2018. december 17., 17:09

Kikerül az intenzív osztályról az agyhártyagyulladással kórházba került tanuló

Lapunk beszámolt arról, hogy a munkácsi 10. számú iskola egyik tanulóját agyhártyagyulladással szállítottak be a kórházba. A lány napokig súlyos állapotban volt, az orvosok sokáig nem nyilatkoztak a felépülésével kapcsolatban.

Tovább »
2018. december 17., 16:19

A megyei tanács kiállt a kárpátaljai magyarok mellett

A Kárpátaljai Megyei Tanács december 13-ai, idei utolsó ülésén elfogadta a megye jövő évi költségvetését, majd a képviselők döntő többsége megszavazta azt az államelnöknek, a kormánynak, a parlament elnökének és az államhatalmi szervek vezetőinek címzett beadványt, amelyben a megyei

Tovább »
2018. december 16., 16:38

Moszkal: Viktor Baloga pártja rendelte meg és helyeztette ki a magyarellenes óriásplakátokat Kárpátalján

A Viktor Baloga kárpátaljai oligarcha-politikus vezette Jedinij Centr (Egységes Centrum, JC) párt vezetői rendelték meg és helyeztették ki idén októberben és novemberben a kárpátaljai magyarság három prominens vezetőjét ábrázoló magyarellenes óriásplakátokat a főutak mentén Kárpátalja több járásában.

Tovább »
Kis András
2018. december 16., 13:00 , 934. szám

Egy frissen megalakult KMKSZ-alapszervezet a szórványvidéken

A 16 700 főt számláló Szolyván 200-300 magyar él, magyar református, illetve római katolikus egyházközség, református egyházi óvoda, magyar iskolai tagozat is működik a városban. Ez év szeptember 28-án pedig a KMKSZ helyi alapszervezete is megalakult.

Tovább »
2018. december 16., 12:18

Közigazgatási reform: három maradna a tizenhárom kárpátaljai járásból

Ukrajnában 2014 áprilisától tart a decentralizáció folyamata. Ez idő alatt 874 egyesült területi közösség (OTH) alakult az országban, melyek egy részében a közeljövőben kerül sor az első helyhatósági választásokra. Tizennyolc járásban befejeződött az OTH-k létrehozásának folyamata. Ugyanakkor a reform eddig nem érintette a járásokat és a megyéket.

Tovább »
2018. december 15., 13:30

Új vonat indul Ungvárról

A Zaporizzsja–Dnyipro–Ungvár járat vasárnap indul első útjára – közölte az Interfax–Ukrajina hírügynökség Jevhen Kravcovra, az Ukrzaliznicja állami vasúttársaság megbízott vezérigazgatójára hivatkozva.

Tovább »
2018. december 15., 10:37

Javult az agyhártyagyulladással diagnosztizált kislány állapota

A napokban beszámoltunk arról, miszerint egy tizedik osztályos diákot agyhártyagyulladással szállítottak be a Munkácsi Járási Kórházba. Az esetet Ljubov Mandzics, a munkácsi egészségügyi szféra vezetője is megerősíttette. A lány a 10. számú középiskolában tanul.

Tovább »
2018. december 14., 21:59

Kárpátaljai Megyei Tanács: Az ukrán állam őrizze meg a nemzetiségek közötti egyetértést és békét

A kárpátaljai nemzetiségek közötti egyetértés és béke megőrzését kérő beadvánnyal fordult Petro Porosenko ukrán elnökhöz, Ukrajna kormányához és külügyminisztériumához a Kárpátaljai Megyei Tanács – adta hírül hivatalos honlapján pénteken a képviselőtestület.

Tovább »

Oldalak