Ukrajna

2018. december 18., 16:15

Porosenko nem ért egyet azon kárpátaljai szülőkkel, akik csak magyar nyelvű oktatásban kívánják részesíteni gyermekeiket

Petro Porosenko ukrán elnök Dnyiproban, egy diákokkal való találkozón fejtette ki gondolatait a nyelvek tanulásának fontosságáról.

Tovább »
2018. december 17., 21:49

Porosenko: Oroszország több mint 300 harckocsit állomásoztat az ukrán határnál

Petro Porosenko ukrán elnök szavai szerint Oroszország több mint 300 harckocsit állomásoztat az ukrán határtól 18 kilométerre lévő egyik katonai bázisán, ezen felül part menti tüzérségi fegyvereket, köztük rakétarendszereket állított fel a Kercsi-szorosnál.

Tovább »
2018. december 17., 17:49

Hrojszman: A Kercsi-szorosban brutális támadás történt Oroszország részéről

A Fekete-tengeren, a Kercsi-szoros közelében nem provokáció, nem is agresszió történt az orosz haderő részéről, hanem brutális támadás érte a független Ukrajnát, független flottáját és legénységét – jelentette ki Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök Brüsszelben, az EU-Ukrajna Tár

Tovább »
2018. december 16., 20:12

Tovább fog nőni a nyugdíjkorhatár Ukrajnában

Alacsony az öregségi nyugdíj eléréséhez szükséges minimális szolgálati idő Ukrajnában, a nyugdíjkorhatár a várható élettartammal együtt nőni fog – jelentette ki Alekszej Szlucsinszkij, a Világbank vezető közgazdásza az Ekonomicsna Pravdának adott interjújában.

Tovább »
2018. december 16., 18:29

Porosenko: Nem hosszabbítják meg a hadiállapotot, ha nem lesz nagy szabású orosz támadás Ukrajna ellen

Nem hosszabbítják meg az Ukrajna tíz megyéjében bevezetett hadiállapotot – a rendkívüli állapot egy formáját – december 26-i lejárta után, ha nem történik nagy szabású támadás Ukrajna ellen Oroszország részéről – biztosított újfent Petro Porosenko ukrán elnök vasárnapi kijevi sajtótá

Tovább »
2018. december 15., 17:36

Az izraeli nagykövetet megdöbbentette Bandera Lemberg megyei méltatása

Joel Lion, Izrael Állam ukrajnai nagykövete élesen reagált a Lembergi (Lvivi) Megyei Tanácsnak arra a határozatára, mely szerint 2019-et Sztepan Bandera, a XX. századi ukrán nacionalista mozgalom egyik vezetőjének évévé nyilvánítják.

Tovább »
2018. december 15., 12:42

Többé nem regionális nyelv az orosz Herszon megyében

A Herszon Megyei Tanács megsemmisítette korábbi határozatát, amely regionális státuszt biztosított az orosz nyelvnek a megyében – jelentette az UNIAN.

Tovább »
2018. december 15., 11:15

SZBU: Az orosz titkosszolgálatok a közösségi portálokon keresztül készülnek beavatkozni az ukrán elnökválasztásba

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) máris tömegével regisztrált olyan kísérleteket, amelyekkel az orosz titkosszolgálatok a Facebook és a Twitter közösségi portálokat készítik elő arra, hogy beavatkozzanak a jövő márciusban rendezendő ukrajnai elnökválasztásba.

Tovább »
2018. december 15., 09:21

Hackereket lepleztek le, akik állami és katonai titkokat adhattak át Oroszországnak

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) leleplezett egy kereskedelmi hálózatot, amelynek munkatársai több mint száz, Lemberg (Lviv) megyében működő állami, illetve katonai intézménynél, vállalatnál és szervezetnél szereztek meg törvénytelen úton bizalmas információkat, amelyeket lehet,

Tovább »
2018. december 14., 19:30

Belehalt az influenzába egy kilencéves kislány

Harkivban meghalt egy kilencéves kislány, aki november vége óta influenzás volt – jelentette az Interfax – Ukrajina nyomán az Ukrajinszka Pravda Mihajlo Csernyákra, a Harkiv Megyei Állami Adminisztráció helyettes vezetőjére hivatkozva.

Tovább »

Oldalak