Európa / Világ

2019. február 19., 09:26

Klimkin szerint Oroszország tüzeli a fiatalok klímatüntetéseit Európa-szerte

Oroszország tüzeli a fiatalok egyre gyakoribb klímatüntetéseit Európa-szerte a demokratikus intézmények aláásásának céljával – állította hétfői brüsszeli sajtótájékoztatóján Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter.

Tovább »
2019. február 18., 17:52

Az EBESZ elnöke sajnálja, hogy Ukrajna nem enged a választásokra orosz megfigyelőket

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) ismét mélységes sajnálatának adott hangot, amiért Ukrajna úgy határozott, hogy nem enged orosz megfigyelőket az elnökválasztásra – jelentette az UNIAN hírügynökség.

Tovább »
2019. február 17., 20:03 , 943. szám

Egy városnyi ukrán lett orosz állampolgár tavaly

Több mint 83 ezer ukrán kapta meg az orosz állampolgárságot 2018-ban – írja a strana.ua az orosz belügyminisztériumnak a migrációs helyzetre vonatkozó adatai nyomán, amelyeket az Interfax–Ukrajina ismertetett.

Tovább »
2019. február 15., 16:12

Ukrán sajtó: Orbán az amerikai külügyminiszternek is szóba hozta a kárpátaljai magyarság helyzetét

A Jevropejszka Pravda a magyarországi sajtó nyomán számolt be arról, hogy Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke „felpanaszolta Mike Pompeo amerikai külügyminiszternek, hogy Amerika nem reagált a magyar szövetség tavalyi felrobbantására Ungváron”.

Tovább »
2019. február 13., 22:04

Oroszország megfigyelőket küld az EBESZ rövid távú missziójába az ukrán elnökválasztásra

Oroszország elküldi jelöltjeit az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalának (ODIHR) rövid távú ukrajnai választási megfigyelő missziójába, a kapott felkéréssel összhangban – közölte kedden az orosz külügyminisztérium.

Tovább »
2019. február 13., 08:51 , 942. szám

Brüsszelben járt az MCC kárpátaljai csapata

A Mathias Corvinus Collégium (MCC) a tavalyi év szeptemberében indította el Beregszászban, a Fiatal Tehetség Programot (FIT Program).

Tovább »
2019. február 7., 09:27

Törvénytelennek nevezte Janukovics az ellene Kijevben meghozott ítéletet

Törvénytelennek és a jelenlegi ukrán vezetés diktátumának nevezte az ellene hazaárulás és háború kirobbantásában való bűnsegédlet címén meghozott, 13 évi szabadságvesztésről rendelkező kijevi bírósági ítéletet Viktor Janukovics volt ukrán elnök szerdai moszkvai sajtóértekezletén.

Tovább »
2019. február 3., 13:27 , 941. szám

Ahmetov egy hónap alatt 830 millió dollárral lett gazdagabb

Az év eleje óta Rinat Ahmetov üzletember vagyona 830 millió dollárral gyarapodott, s a február 1-jei állapot szerint 6,4 milliárd dollárt tett ki – jelentette az Ekonomicsna Pravda a Bloomberg Billionaires Index nyomán.

Tovább »
2019. január 22., 20:45

Európa Tanács: A kisebbségek jogainak védelme stabilizálja Európát

A kisebbségek jogai és a kisebbségi nyelvek védelme az Európa Tanács és minden tagország fontos politikai kötelessége, ugyanis ezek a jogok azok, amelyek stabilizálják Európát és segít a további konfliktusok elkerülésében – jelentette ki az Európa Tanács főtitkára Strasbourgban.

Tovább »
2019. január 22., 14:19

Büntetőeljárást indítottak Moszkvában az ukrán biztonsági szolgálat egyik nyomozója ellen

Büntetőeljárást indított az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) azon vezető nyomozója ellen, aki a RIA Novosztyi Ukraina elnevezésű hírportál főszerkesztője ellen folytatott le eljárást – közölte kedden Szvetlana Petrenko, az SZK szóvivője.

Tovább »

Oldalak