„A legkisebb kedvesség is többet ér, mint a legnagyobb szándék” ‒ önkéntesek a Vadvölgyben

Olvasói levél

2024. április 16., 14:42 , 1207. szám

„Jobb az önkéntes hétvége, mint bármelyik program!”; „Együtt tevékenykedett az egész család, nagyon jó volt a csapat.”; „Nagyon szépen köszönjük a lehetőséget! Reméljük, mielőbb újra ott lehetünk!” ‒ ilyen és ehhez hasonló visszajelzéseket kapott a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete az elmúlt önkéntes hétvégéről, amely a Vadvölgy Panzióban zajlott 2024. április 11‒14. között. Az alábbiakban az egyik résztvevő beszámolóját olvashatják:

 Csütörtökön délután az esti órákban 8 család érkezett a Vadvölgy Panzióba. Az este vacsorával és beszélgetéssel telt, illetve fürdőzésre és szaunázásra került sor. Péntek reggel a nők a virágágyásokat gyomlálták, azután beültették az otthonról hozott szebbnél szebb virágokat. A férfiak ajtózárakat és vízcsapokat javítottak, illetve falat bontottak. A gyerekek egy felnőtt segítségével az udvart takarították, a száraz faágakat gyűjtötték össze, amit az este folyamán elégettek. A munka jó hangulatban és összhangban zajlott.

Este ismét fürdőzés és pihenés volt. Pénteken csatlakozott a kis társasághoz további 4 család is.

Szombaton a férfiak díszkővel szépítették a panzió falát, mások követ raktak és igazítottak a szauna ösvényén. Szűcs Zoltán és Galajda Katalin gondoskodott az ízletes ebédről, a menü: őzből készült bográcsos füstölt csülökkel. Köszönjük az őzhúst Galajda Imrének!

A férfiak és a nők gyümölcsfát és csemegeszőlőt ültettek a panzió területén. Egy másik csapat sövénnyel díszítette a hátsó udvar részét.

Délután parkosítás zajlott: dísznövényekkel ültették és dekorkövekkel rakták körbe a parkolót, illetve az udvart. A nők délután festettek és gyümölcsfákat meszeltek.

Deme Marika gyönyörű magyar motívumokkal díszítette a bejáratnál lévő köveket, amelyek csodálatosan mutatnak. Felújításra került a Vadvölgy Panzió táblája is.

Amellett, hogy mindenki dolgozott, jutott idő beszélgetésre is, feltöltődésre, és persze nem maradhatott el a csánozás és szaunázás sem.

Köszönjük a szervezést és a lehetőséget!

Kohács Szűcs Mária
résztvevő