Új edzőterem nyílt Ungváron az egyetem 4. számú kollégiumában

2024. április 14., 15:27

Április 11-én a 4. számú diákszálló bázisán hivatalosan is megnyílt az egyetemisták számára kialakított edzőterem. Az Ungvári Nemzeti Egyetem tudományos és pedagógiai munkáért felelős rektorhelyettese, Ihor Korol, a kollégium igazgatója, Vaszil Kepics, helyettese, Ivan Borgyuh, az egyetem hallgatói diáktanácsának és szakszervezeti bizottságának vezetői, Erdődy Márk és Olekszandr Baran, valamint a kollégiumban lakó diákok voltak jelen az eseményen.

Az új edzőterem remek hely lesz, ahol a fiatalok fitten tarthatják magukat, sportolhatnak, egészséges életmódot folytathatnak. A diákok ezentúl a kollégiumi épület elhagyása nélkül edzhetnek anélkül, hogy sok pénzt költenének rá.

A kollégium 42 ezer hrivnyát kapott javítási munkálatokra, valamint olyan sporteszközökre, mint a futópad, súlyzók. A többi eszköz a 6. emeletről került át, ahol korábban egy kis tornaterem volt. A diákok most már nemcsak a sportpályán, ami az udvaron van, hanem bent is sportolhatnak.

Korábban abban az épületben, ahol a tornaterem található, volt egy raktár, amelyet az EU humanitárius segélyprogramja keretében az oktatási minisztériumtól kapott támogatásnak és az egyetem társfinanszírozásának köszönhetően sikerült kitatarozni és eszközökkel felszerelni.

A terem működési rendjéről való döntés joga átkerült a diákokhoz. Ennek megfelelően a szakszervezeti bizottság, az ungvári diáktanács és a kollégium ülésein kollektív döntés született arról, hogy az edzőterem az első hónapban ingyenesen fog működni.

A továbbiakban havi 200 hrivnya jelképes díjat kell majd fizetni, hogy a kollégium adminisztrációjának legyen lehetősége a helyiségek karbantartására, berendezések javítására és új eszközök beszerzésére. Az edzőterem kulcsai az őrnél vannak.

(mediacenter.uzhnu.edu.ua/RV)