Robbanásokat jelentettek Hmelnickij megyéből

2024. április 12., 09:27

Csütörtökön este légiriadó volt Ukrajna számos megyéjében egy újabb orosz támadás veszélye miatt. A Szuszpilne Telegramcsatornája szerint Hmelnickij megyében több robbanást is hallottak – jelentette a korrespondent.net április 12-én, pénteken hajnalban.

Ezt megelőzően az Ukrán Fegyveres Erők Légierejének parancsnoksága figyelmeztette Hmelnickij megye lakóit, hogy ellenséges drónok haladnak Sztarokosztjantinyiv felé.

A megfigyelő csatornák Vinnicja megyéből is robbanásokról számoltak be.

Április 12-ére virradóra az Ukrán Védelmi Erők Légierejének repülőgépei és mobil tűzcsoportjai a 17 felbocsátott Shahed közül 16-ot megsemmisítettek Mikolajiv, Odessza, Herszon, Dnyipropetrovszk, Vinnicja és Hmelnickij megyék felett – jelentette az Ukrajinszka Pravda Mikola Olescsukra, a Légierő parancsnokára hivatkozva.

Dnyipropetrovszk megye Krivij Rih-i járásában éjjel tűz ütött ki egy energetikai infrastrukturális létesítményben a lelőtt ellenséges kamikaze drón töredékei miatt – írta az RBK – Ukrajina.

A korrespondent.net emlékeztet, Julian Röpke, a német Bild újságírója kijelentette, hogy Ukrajnában elfogytak a Patriot és az Iris-T légvédelmi rendszerekhez való rakéták.

(korrespondent.net/pravda.com.ua/rbc.ua/Kárpátalja)