Vészhelyzeti áramkikapcsolások voltak két déli megyében

2024. április 10., 18:18

Vészhelyzeti áramkikapcsolások voltak Herszon és Mikolajiv megyékben – jelentette a korrespondent.net április 10-én, szerdán az Ukrenerho nyomán.

Tájékoztatásuk szerint az áramkimaradásokat az orosz agresszorok támadása okozta, amely megrongálta a hálózatot. Jelenleg is folynak a helyreállítási munkálatok – közölték az illetékesek.

Olekszandr Prokugyin, a Herszon Megyei Katonai Közigazgatás vezetője Telegram-csatornáján arról számolt be, hogy az ország déli részének kritikus infrastruktúrája elleni orosz támadás miatt a Herszoni járásban szünetel az áramszolgáltatás. Mint írja, a szakemberek már megkezdték az előfizetők csatlakoztatását a hálózathoz. Mindazonáltal arra kérte a fogyasztókat, hogy ne kapcsolják be egyszerre az összes készüléket, hogy elkerüljék az elektromos rendszer károsodását.

Oleh Kiper, az Odessza Megyei Katonai Közigazgatás vezetője szerint az orosz támadás következtében a kikötővárosban megsérült a közlekedési vállalat két dolgozója.

Korábban jelentették, hogy az oroszok a korareggeli órákban támadást intéztek Ukrajna déli megyéi ellen. A légvédelem 14 Shahed drónt és két rakétát lőtt le. Később az Energiaügyi Minisztérium közölte, hogy energetikai objektumok sérültek meg Mikolajiv és Odessza megyékben.

(korrespondent.net/Kárpátalja)