Néhány zaporizzsjai iskolában újraindulhat a vegyes formájú oktatás

2024. március 30., 12:09

Zaporizzsja első 24 iskolájában visszatérhetnek a vegyes formájú oktatáshoz, feltéve, hogy minden biztonsági előírást betartanak. Ezt a döntést még jóvá kell hagynia a Védelmi Tanácsnak – közölte Ivan Fedorov, a Zaporizzsja Megyei Katonai Közigazgatás vezetője, akit az Élet (Життя), az Ukrajinszka Pravda magazinja idéz.

„A Zaporizzsja Megyei Katonai Közigazgatás kezdeményezésére, az iskolások szüleinek követelésére, valamint a tanárokkal és a bűnüldöző szervekkel folytatott konzultációt követően a Zaporizzsjai Városi Tanács Végrehajtó Bizottsága úgy döntött, hogy vegyes oktatási formát állapítanak meg a megyeközpont iskoláiban. A következő lépés a határozat jóváhagyása a Védelmi Tanácsban, amelynek ülésére a következő napokban kerül sor” – írja Fedorov.

A megyei tisztviselő hangsúlyozza, hogy a vegyes formátumra való átállás csak szülői kérésre lehetséges. Csak azok az iskolák kezdhetik meg a munkát, amelyekben van óvóhely.

Ezenkívül a helyi hatóságok azt ígérik, hogy képzést tartanak a tanárok és iskolások számára arról, mi a teendő vészhelyzet esetén.

(live.pravda.com.ua/Kárpátalja)