Magyarország kiváló és érdemes művésze lett Pál István „Szalonna”

2024. március 14., 18:15 , 1202. szám

Az óriások sorába lépnek, akik most a nemzet hálájaként elismeréseket kapnak. Ezek az óriások tartják a hátukon a magyar kultúrát és a hazát – mondta a kulturális és innovációs miniszter a Pesti Vigadóban a magyar érdemrendek, illetve az állami művészeti díjak csütörtöki átadásán.

Csák János a nemzeti ünnep alkalmából adta át az elismeréseket. A miniszter összesen 72 állami kitüntetést adott át; a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét 14-en, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét 34-en, az Érdemes Művész kitüntetést 15-en, a Kiváló Művész elismerést hatan, a Magyarország Babérkoszorúját pedig hárman kapták meg.

Magyarország Kiváló Művésze díjat vehetett át a kárpátaljai származású Pál István „Szalonna” Liszt Ferenc-díjas népzenész, érdemes művész, a Hagyományok Háza – Magyar Állami Népi Együttes főigazgató-helyettese, művészeti vezetője, a Szalonna és Bandája zenekar művészeti vezetője.

Csák János megjegyezte, a kultúrát nemzedékeken keresztül át kell adni, és akkor lesz itt, a Kárpát-medencében gazdaságilag erős, kulturálisan magabiztos, magabíró családokból álló nemzet.               

(origo.hu)