Bevezetnék a lengyel oktatását Poltava megyében

2023. szeptember 1., 13:37

Poltava megye iskoláiban bevezetnék a lengyel mint idegen nyelv oktatását – jelentette Olekszandr Bilenykij, a Poltava Megyei Tanács elnöke, akit az Élet (Життя), az Ukrajinszka Pravda magazinja idéz.

„A lengyel mint idegen nyelv bevezetését tervezzük Poltava megye iskoláiban. A kezdeményezést »A civil társadalom megerősítése részvételi és befogadó megoldások realizálásával« projekt keretében valósítjuk meg” – közölte.

A tisztviselő elmondta, hogy a lengyel nyelv tanulását három szakaszban vezetik be. Először egy 10 napos krakkói tábort szerveznek a tanárok számára, majd szemináriumokat tartanak az iskolákban, valamint vetélkedőket, olimpiákat a diákoknak.

Az Élet emlékeztet, hogy az előző tanév végén Okszen Liszovij oktatási és tudományos miniszter felvetette az iskolai tantárgyak számának csökkentését. Az oktatási ombudsman ugyanakkor megjegyezte, hogy nem a diákok által elsajátított tárgyak számának, hanem a minőségüknek kell lennie az irányadónak.

Később az oktatási tárca vezetője arról biztosított, hogy a természettudományos és a humán tárgyak számát bizonyosan nem csökkentik.

(life.pravda.com.ua/Kárpátalja)