Egy nő késsel megsebesítette élettársát, majd megpróbálták eltitkolni

2022. december 31., 09:03

December 29-én 22 óra körül egy 34 éves ungvári nő fordult a rendőrséghez, és elmondta, hogy élettársa szúrt sebbel tért haza, és orvosi segítségre van szüksége. A nőnek azt is sikerült elmondania a rendfenntartóknak, hogy a férfi elmondása szerint az egyik helyi piac közelében ismeretlenek sebesítették meg.

Az eset helyszínére az Ungvári Járási Rendőrség nyomozócsoportja érkezett ki. A rendőrök az elsődleges nyomozati cselekmény lefolytatását követően megállapították, hogy a nő valótlan adatot adott meg, amit többek között a lépcsőház bejáratánál elhelyezett videókamerák felvételei is igazolnak. A nyomozók kiderítették, hogy a lakótársak aznap este otthon alkoholt fogyasztottak együtt. A pár között veszekedés alakult ki, ami verekedéssé fajult. Ekkor a 34 éves nő kést ragadt, amivel megszúrta a 44 éves férfit.

„Ezt követően az áldozat megsebesülése valós körülményeinek elrejtése érdekében közösen kitaláltak egy történetet egy ismeretlenek által elkövetett támadásról, és kitakarították a lakást, hogy ne hagyjanak nyomokat” – közölték a megyei rendőrség kommunikációs osztályán.

A rendőrök a gyanúsítottat ideiglenes letartóztatásba helyezték. A nyomozók a bűntényt Ukrajna büntető törvénykönyve 121. cikke 1. pontja értelmében szándékos súlyos testi sértésnek minősítették. Az ügyben tart az előzetes vizsgálat.

(pmg.ua/RV)