Idő előtt véget ért a parlament szerdai ülése

2016. április 13., 19:26

A Legfelső Tanács szerdai ülését vezető Andrij Parubij, a házelnök első helyettese még a délelőtt berekesztette a tanácskozást, holott szerdánként a parlament hagyományosan kijevi idő szerint 14 óráig ülésezik – jelentette az Ukrajinszka Pravda.

Parubij indoklása szerint a Narodnij Front (NF) és a BPP Szolidaritás frakciók kérvényezték, hogy hirdessen szünetet konzultáció céljából.

A következő ülésre szeptember 14-én kerül sor.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, hogy még mindig nem zárultak le az egyeztetések az új kormány összetételéről. Jurij Lucenko, a BPP frakcióvezetője ugyanakkor közölte, hogy azt tervezik, az NF-fel szerda este felterjesztik Petro Porosenko elnöknek közös kormányfőjelöltjüket, aki nem más, mint Volodimir Hrojszman, a parlament jelenlegi elnöke.

„Az államfő legkésőbb holnap reggel a Legfelső Tanács elé terjeszti a jelöltet, és hozzáláthatunk az eredményes szavazáshoz a kormány és a parlament elnökségének leváltása érdekében” – közölte.

Lucenko azt is elmondta, jelenleg valamennyi kormánytisztség várományosai ismertek az egészségügyi és az energetikai miniszter kivételével. Hozzátette: a BPP és a Népi Front frakciói készek meghallgatni a miniszterjelölteket.

Az Ukrajinszka Pravda korábban azt írta, hogy a megalakítandó Hrojszman-kabinetben a tervek szerint hat miniszterelnök-helyettesi tisztség lesz.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)