Két katona meghalt, további kettő megsebesült az ATO-ban

2016. március 21., 17:52

Az elmúlt 24 órában a terrorellenes művelet (ATO) övezetében két katona meghalt, további kettő pedig megsebesült a harcokban. Az Ukrajinszka Pravda szerint az újabb veszteségeket Andrij Liszenko, az ukrán elnök illetékes szóvivője jelentette be a hagyományos napi sajtótájékoztatón hétfőn.

Liszenko közölte, hogy a két katona akkor vesztette életét, amikor teherautójuk aknára futott. Két társuk Luhanszk, illetve Avgyijivka közelében sebesült meg a tüzérségi támadásokban.

Az UNIAN hírügynökség ugyanakkor az ATO vezérkarának tájékoztatása alapján arról számolt be, hogy az esti összesítés alapján a tegnapi nap folyamán a szeparatisták a korábbiaknál lényegesen kevesebbszer, 32-szer nyitottak tüzet az ukrán hadsereg állásaira.

Megjegyzik ugyanakkor, hogy 14 óra után az oroszbarát fegyveresek különböző rendszerű gránátvetőkből lőtték az ukrán állásokat Opitne és Novotrojicke közelében, s golyószórókból nyitottak tüzet Piszki védőire. Marjinka alatt kézifegyverekből lőttek az ukrán katonákra, Leninszke mellett „az orosz zsoldosok” mesterlövészei tüzeltek a kormányerőkre, később automata gránátvetőt is bevetettek – teszik hozzá a vezérkarnál.

Éjfél után 82 milliméteres aknavetőből kísérelte meg az ellenség eltalálni a Zajceve melletti megerősített ukrán állást, Avgyijivkánál pedig 152 milliméteres ágyúból is leadtak egy lövést.

(pravda.com.ua/unian.ua/Kárpátalja)