A Magyar Konyha Hete rendezvénysorozatban 15 étterem vesz részt

2016. március 2., 12:57

A Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács kezdeményezésére március 14–20. között negyedszer valósulhat meg a Magyar Konyha Hete.

A programban részt vevő kárpátaljai éttermek jelentős árengedménnyel kínálják a tradicionális magyar ételeket . Az előre meghirdetett, menükbe foglalt ételeket csütörtökön (március 17-én) 50%-os, a hét többi napján 25%-os kedvezménnyel számolva rendelhetik meg a vendégek.

Az eseményen részt vevők között nyereményeket sorsolnak ki. A fődíj egy 4 személyes pihenés a volóci járási Árpád-vonal vendégházban.

A rendezvény célja: megőrizni és átadni a felnövekvő nemzedéknek a nagyanyáink által ránk hagyott örökséget, megszerettetni a magyar gasztronómia ízvilágát a megyébe érkező vendégekkel. Nem titkolt szándékunk az akció segítségével egyre több turistát csalogatni a térségbe. A magyar konyha hagyománya Kárpátalja számára olyan kincs, amit a háziasszonyokkal, a turisztikai szolgáltató szférában tevékenykedőkkel összefogva érdemes óvni, népszerűsíteni, és érdemes megőrizni értékeit.

(karpataljaturizmus.hu/mukachevo.net/VV)