Normandiai négyek: eredménytelenül ért véget a müncheni találkozó, Párizsban folytatják

2016. február 13., 12:20

A Donyec-medencei konfliktus rendezésére létrejött „normandiai négyes” (Oroszország, Ukrajna, Németország és Franciaország) külügyminiszteri szintű találkozója ma reggel Münchenben egy óráig sem tartott – jelentette az Ukrajinszka Pravda.

A portál beszámolója szerint a négy ország képviselői kijevi idő szerint 9 óra 16 perckor ültek tárgyalóasztalhoz a bajor nagyvárosban, s 10 órára a megbeszélés már véget is ért.

A „normandiai négyes” következő miniszteri szintű találkozójára március elején kerül sor Párizsban, közölte Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter a megbeszélést követően.

»Nincs konkrét eredmény. Ez a találkozó a felkészülést jelentette a következő, tényleges tanácskozásra a „normandiai formátumban”« – jelezte a kijevi diplomácia vezetője.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter nem kívánta kommentálni a megbeszélésen elhangzottakat.

Klimkin előzőleg jelezte, fel kívánja róni Oroszországnak, hogy egyáltalán nem teljesíti a minszki megállapodásokban vállaltakat.

Szombaton Petro Porosenko is Németországban tartózkodik, ahol részt vesz az 52. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencia (MSC) megnyitóján. Kihasználva a lehetőséget az ukrán elnök a tervek szerint kétoldalú megbeszéléseket folytat Románia, Litvánia, Lengyelország és Finnország államfőivel, az Európai Parlament elnökével, a NATO főtitkárával és az Európai Bizottság vezetőivel.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)