Leggyakrabban a képviselők vagyoni helyzete iránt érdeklődtek a polgárok a Legfelsőbb Tanácsnál

2016. január 11., 15:55

Tavaly, azaz 2015-ben a polgárok leggyakrabban a képviselők és a parlament apparátusában dolgozók vagyonnyilatkozatainak másolataiért folyamodtak a Legfelsőbb Tanácshoz (LFT) – jelentette az Ukrajinszka Pravda a törvényhozás sajtószálgálatának tájékoztatása alapján.

„A leggyakrabban a polgárok a képviselőknek és a parlamenti apparátus munkatársainak ingatlanaikról, jövedelmeikről, kiadásaikról és pénzügyi kötelezettségeikről tett nyilatkozataik másolatairól, az I–VIII. összehívású Legfelsőbb Tanácsok képviselősegédjeinek és tanácsadóinak jegyzékéről, az LFT bizottsági üléseinek jegyzőkönyveiről kértek másolatokat” – áll a közleményben. Ezenkívül az ukrán polgárokat ugyancsak gyakran érdekelték a képviselők szabadságára vonatkozó információk is.

Az elmúlt év folyamán összesen 1639 megkeresés érkezett be a parlamenthez, ezen belül 771 a világhálón keresztül, 600 e-mailben, 112 levélben, 61 ajánlott küldeményként, 48 telefonon, 41 futárpostával, négyet ügyfélfogadáson adtak át, kettőt faxon küldtek meg.

A parlament 1309 megkeresésnek tett eleget, 187-et elutasított.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)