Hivatalos információk a kárpátaljai üdülőközpontban történt incidensről

2016. január 11., 18:46

A nemzeti polícia közölte a hivatalos információt a kárpátaljai síközpontban történt incidensről – írja a mukachevo.net hírportál. A hírportál munkatársai viszont a konfliktus helyszínén is érdeklődtek.

Január 10-én ismeretlen személytől bejelentés érkezett a Rahói Járási Rendőrkapitányságra, hogy a drahobráti Hata Magnata üdülőben ismeretlen terepruhás férfiak tömegverekedésbe kezdtek a komplexum dolgozóival. A helyszínre azonnal kiérkezett a rendőrség különleges osztaga. A helyszínen kiderült, hogy a verekedés következtében az üdülőhely két biztonsági őre megsérült, szúrt sebbel, törött lábbal és fejsérüléssel szállították őket kórházba. Az öt bűnözőt, aki kezdeményezte a konfliktust, azonnal előállították a helyiek és a komplexumban dolgozó biztonsági őrök segítségével, személyazonosságukat jelenleg is vizsgálják – közölte a rendőrség.

A szemtanúk viszont másképp mesélték el a törénteket a mukachevo.net dolgozóinak. Az ő elmondásuk szerint január 10-én reggel konfliktus tört ki az ott üdülő Jobb Szektor képviselői, a rendőrség és az ott dolgozó biztonságiak között. A szemtanúk hozzátették, hogy nem a Jobb Szektor kárpátaljai tagjairól van szó, hanem más megyékből való aktivistákról, köztük volt a krími blokád Horvat nevezetű vezetője is.

Az ua-reporter.com hírportál is kérdezősködött a helyszínen, nekik az egyik szemtanú azt mesélte, hogy a huligánok, akik vagy ATO-s katonák vagy Jobb Szektorosok, eljöttek üdülni a Hata Magnatába. Szórakozni akartak, viszont az ellátásért nem akartak fizetni. Amikor a biztonsági őr megjegyzést tett nekik, azonnal ütlegelni kezdték. „A szakácsnak eltörték a lábát. A tulajdonos fegyverrel érkezett a helyszínre, az egyik gazembert leütötte, a másikra pedig ráfogta a fegyvert, de nem lőtt. Ekkorra már jöttek segíteni a szomszédok és a biztonságiak. A banditákat megkötözték és úgy adták át a rendőröknekˮ – meséli a szemtanú.

Hennagyij Moszkal, megyénk kormányzója is megszólalt az ügyben. „Vasárnap hajnalban öt ittas személy tört be a Hata Magnata üdülőhelyre. Arra kényszerítették a szakácsot, hogy készítsen nekik élelmet, viszont a komplexumban nem volt áram. Megverték az egyik szakácsot és a csapost. A banditák »jobbszektorosok«, nem kárpátaljai lakosok. A konflkitusban fegyvereket is használtak – egy Makarov és egy Sztecskin márkájú pisztolyt – melyek a huligánok tulajdonát képezték. Az első lövések után kijöttek a szálloda lakói és a többi dolgozó is, együttesen elfogták a banditákat a rendőrség kiérkezéséigˮ – közölte Moszkal.

(mukachevo.net/ua-reporter.com/goloskarpat.info/VV)