Éjjel sem hallgattak a fegyverek az ATO-ban

2016. január 8., 09:11

Az elmúlt 24 órában a szeparatisták 24 fegyveres provokációt hajtottak végre az ukrán erők ellen a terrorellenes művelet (ATO) övezetében, az esetek egynegyedében célzott lövéseket adtak le a katonákra – közölte az Ukrajinszka Pravda az ATO vezérkarának sajtóközpontja által a Facebookon megjelentetett tájékoztatásra hivatkozva.

„Egyebek mellett a megszállók tegnap este óta lőtték a Mariupol közelében, Lebedin északi külterületein kialakított állásainkat 82 milliméteres aknavetőkből. A bűnözők összességében legalább 12 aknát lőttek ki. Ugyanilyen fegyverzetből adtak le célzott lövéseket a megszállók az egyik megerősített ukrán állásra Zajceve térségében” – olvasható a közleményben.

Sötétedés után egészen éjfélig lövöldöztek a szeparatista fegyveresek kézifegyverekből, különböző rendszerű gránátvetőkből és nagykaliberű golyószórókból az ukrán katonák irányába Piszki, Opitne és Novhorodszke térségében.

Január 8-án a donyecki repülőteret megszállva tartó fegyveresek kijevi idő szerint éjjel 1 óra körül 15 percen keresztül adtak le nem célzott lövéseket az Opitne mellett állomásozó ukrán alakulatok irányába.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)