Felmérés: Terveznek-e előre az ukránok?

2024. április 8., 11:50

Az emberek legnagyobb hányada, 24%-a kevesebb mint egy hónapra előre tervezi az életét – derül ki a Rejting Szociológiai Csoportjának a Nemzetközi Republikánus Intézet Elemző és Szociológiai Kutatóközpontja megbízásából 2024. február 17. és 21. között végzett felméréséből, amelyet a BBC News Ukrajina ismertet.

A megkérdezettek 23%-a mondta azt, hogy több mint egy évre előre tervezi az életét.

15% egyáltalán nem tud tervezni, további 12% pedig kevesebb, mint egy évre tervez előre. A többiek egytől hat hónapig terjedő időszakra tervezik a jövőt.

A felmérés készítői arra is rákérdeztek, hogy romlott-e a családok élete gazdasági szempontból. Az emberek többsége (68%) igennel válaszolt.

A válaszadók 26%-a közölte, hogy gazdasági szempontból életszínvonaluk semmit sem változott. További 5% azt mondta, hogy pénzügyi helyzete javult.

Ami a következő évre vonatkozó előrejelzéseket illeti, az emberek közel fele (46%) úgy gondolja, hogy gazdasági helyzete semmilyen módon nem fog változni. Tizennyolc százalék azon a véleményen van, hogy némileg romolhat, további 15% pedig úgy véli, hogy valamelyest javulhat a helyzet.

(bbc.com/Kárpátalja)