Késik a nyugati segítség

2024. április 1., 15:26 , 1203. szám

Olha Sztefanisina európai és euroatlanti integrációért felelős miniszterelnök-helyettes szerint az elmúlt két hónapban Ukrajna a tervezett pénzügyi támogatásnak csak 10%-át kapta meg, és nem érkezett meg a Ramstein formátumban felajánlott katonai segítség – jelentette az Interfax–Ukrajina hírügynökség.

„Szeretném felhívni a figyelmet, hogy a helyzet már most is nagyon rossz... Az elmúlt két hónapban a tervezett, az állam túléléséhez szükséges pénzügyi források 10%-át kaptuk meg, és a katonai segélyt sem kaptuk meg, amelyet csaknem egy évig tervezett a Ramstein formátum keretein belül a világ több mint 50 országa” – jelezte Sztefanisina a 16. Kijevi Biztonsági Fórumon múlt pénteken.

A miniszterelnök-helyettes azt is elmondta, hogy az amerikai partnerek arra kérik Ukrajnát, visszafogottabban reagáljon az Egyesült Államok segélycsomagjának kiutalásával kapcsolatos helyzetre.

„Ha lesz döntés, nagy valószínűséggel az idei évre. De tegnap reggel jöttem haza Brüsszelből, és egyeztetve kollégáimmal azt mondhatom, hogy az előrejelzések nem túl optimisták” – panaszolta.

 (szcs/interfax.com.ua)