Tojásfaállítás Jánosiban

2024. március 22., 14:13

A tavalyi évhez hasonlóan idén is sor került a tojásfadíszítésre a beregszászi járási Jánosiban. A település apraja nagyja szebbnél szebb hímesekkel érkezett a községházához, ahol számos meglepetés várta a résztvevőket: tojásvadászat, illetve nyuszi- és báránysimogatás.

A jelenlévőket Torisnya Szilvia kultúrvezető köszöntötte, aki ismertette a húsvéti szokásokat. Elmondta, hogy minden család a neki kedves és hozzá közel álló módon ünnepel, Jánosiban – a hagyományhoz híven – tojásfát állítanak.

Bakos Erzsébet, a település elöljáróasszonya a közelgő ünnep kapcsán elmondta, hogy „húsvét ünnepén újra szorosabbá fonódnak a családi kötelékek, megerősítést nyernek a bennünket összefűző baráti szálak is. Hiszem, hogy ezek a napok, az előttünk álló találkozások, beszélgetések, az ünnep pillanatai mindannyiunk számára elhozzák a feltámadás, a megújulás örök üzenetét”.

Az eseményen a Jánosi Líceum és a helyi óvoda növendékei együtt díszítették fel a község idei tojásfáját. Az alkalom szeretetvendégséggel ért véget. Aki szeretné tojásokkal díszíteni a fát, az továbbra is megteheti az elöljárói hivatal előtt.

VV