Jermak és Szijjártó kétoldalú találkozóról állapodott meg jövő hétre

2024. március 15., 08:13

Március 14-én telefonbeszélgetést folytatott Andrij Jermak, az ukrán Elnöki Hivatal (OP) vezetője és Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter – közölte csütörtökön este a Jevropejszka Pravda az OP-re hivatkozva.

A tájékoztatás szerint Ukrajna és Magyarország képviselői a kétoldalú kapcsolatokról és „további fejlesztésük útjairól” tárgyaltak.

„Ezzel kapcsolatban az Elnöki Hivatal vezetője és Magyarország külgazdasági és külügyminisztere megállapodott abban, hogy a jövő héten kétoldalú, kormányszintű megbeszélést tartanak a csapatok között” – áll az OP weboldalán megjelent közleményben.

„Andrij Jermak és Szijjártó Péter hangsúlyozták a személyes kapcsolattartás fontosságát, és reményüket fejezték ki, hogy kölcsönösen előnyös megoldásokat találnak a kétoldalú napirenden szereplő legnehezebb kérdésekre.

A folyamatban lévő párbeszéd részeként az Ukrán Elnöki Hivatal vezetője és Magyarország külgazdasági és külügyminisztere rendszeres kapcsolattartásról állapodott meg” – zárul a közlemény.

A Jevropejszka Pravda emlékeztet, hogy az OP vezetője és Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter január végén Ungváron tárgyalt Szijjártó Péterrel.

(eurointegration.com.ua/president.gov.ua/Kárpátalja)