Meglepetések fordulója

2024. március 11., 12:09

A 2024-es év harmadik játéknapján elszenvedte első idei vereségét az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a Minaj FC. Zselko Lubenovics csapata Kijevben kapott ki 2-0-ra a ZorjaLuhanszktól. A forduló meglepetését a listavezető Dnyipro-1 hazai veresége jelentette az alsóházi Ruhtól, de a Dinamo Kijev pontvesztése is váratlan eredménynek számít a kieső helyen álló Veresztől.

A Zorja Luhanszk Kijevben látta vendégül a Minajt, és Denisz Antyuh találatával már a 18. percben megszerezte a vezetést. A 3 pont sorsa a 74. percben dőlt el, amikor Vlagyiszlav Buhaj kettőre növelte a Zorja előnyét. A nehéz helyzetben lévő kárpátaljai együttesnek ezúttal nem volt esélye a pontszerzésre.

A forduló előtt a tabellát vezető Dnyipro–1 a Dnyipro Arénában látta vendégül az alsóházhoz tartozó Ruh Lvivet, és egy öngóllal már az 5. percben hátrányba került. A vendéglátóknak a folytatásban sem sikerült gólt szerezni, így nagy meglepetésre a vendégek távoztak három ponttal.

Az ugyancsak az élbolyhoz tartozó Dinamo Kijev öt zsinórban megnyert találkozót követően ezúttal pontokat vesztett. A fővárosiak egy korai góllal egészen a 98. percig győzelemre álltak a kieső helyen álló Veresz Rivne vendégeként, ám ekkor a házigazdák egy büntetőből lőtt góllal ikszre mentették a meccset.

Az élre állt Sahtar Donyeck is csak nagy nehézségek árán tudta megfordítani Lvivben a Kolosz elleni hazai találkozóját, de a megszerzett győzelemnek és jobb gólkülönbségének köszönhetően az élre állt.

A 20. forduló eredményei: Zorja Luhanszk–Minaj FC 2-0, Veresz Rivne–Dinamo Kijev 1-1, Dnyipro–1–Ruh Lviv 0-1, Metaliszt 1925 Harkiv–LNZ Cserkaszi 1-1, Sahtar Donyeck–Kolosz Kovalivka 3-2, Csornomorec Odessza–Vorszkla Poltava 0-1, Polisszja Zsitomir–Olekszandrija 1-2, Krivbasz–Obolony Kijev 1-0.

A Sahtarnak és a Krivbasznak egyformán 40 pontja van az élen, de a donyecki alakulat a többiekhez képest két mérkőzéssel kevesebbet játszott. A harmadik Dnyipro 38 pontos.

Az alsóházban a Minaj maradt 10 pontos, ami a 16. helyet jelenti a számára.

A keddtől szombatig négy napig elhúzódó 21. fordulóban a kárpátaljai együttes lapzártánk után, kedden a Sahtar Donyeck vendége lesz majd a lembergi Lviv Arénában.

(jakab)