Házkutatást tartottak Ukrajna egyik legnagyobb befektetési társaságánál

2024. január 19., 11:18

Házkutatást tartott az Állami Nyomozó Iroda (DBR) Ukrajna egyik legnagyobb befektetési társasága, a Concorde Capital kijevi irodájában – közölte csütörtökön este az Interfax-Ukrajina hírügynökség forrására hivatkozva.

A forrás szerint a nyomozati cselekmények a Goodlife Park prémium kategóriás nyaralóváros megépítéséhez szükséges földterület megszerzésének jogszerűsége ügyében zajlanak.

„A DBR ezen intézkedéseit Ihor Mazepának (a cég alapítójának és vezetőjének) a biztonsági erők részéről az üzleti életre gyakorolt nyomással kapcsolatos álláspontjával hozzuk összefüggésbe” – közölte a cég csütörtökön este nyilvánosságra hozott kommentárjában.

Állításuk szerint bírósági végzés nélkül tartották a házkutatást, melynek során betörték az üzleti központ ajtaját.

„Minden iratot elvisznek, amelyek nem az üggyel kapcsolatosak, hanem Ihor Mazepa üzleti tevékenységének egyéb területeire vonatkoznak. Lefoglalták más projektekben dolgozó alkalmazottak személyes tárgyait” – áll a kommentárban.

Ezzel párhuzamosan magát Mazepát is őrizetbe vették a segini határátkelőnél az ukrán–lengyel határon, bár korábban gyakran utazott külföldre munkával és önkéntességgel összefüggő ügyekben. A közlés szerint Mazepa tájékoztatta erről az útról a nyomozókat és a bűnüldöző szerveket, a davosi Világgazdasági Fórumon kellett volna részt vennie.

(interfax.com.ua/Kárpátalja)