Zelenszkij: 39 halott és 159 sérült maradt Ukrajnában a pénteki orosz támadás után

2023. december 30., 19:20

Ukrajnában az ellenség tegnapi masszív támadása következtében szombatra 39-re nőtt a halálos áldozatok és 159-re a sérültek száma – közölte Volodimir Zelenszkij elnök a Telegram-csatornáján, számolt be az rbc.ua hírportál.

A jelentés szerint Zelenszkij azt írta: „Összesen 159-en sérültek meg a terroristák támadásában. Sajnos eddig 39-en meghaltak. Részvétem a hozzátartozóknak és a barátoknak. Minden sérült és traumatizált megkapta a szükséges segítséget.”

Az elnök megjegyezte, hogy a tegnapi orosz támadás következményeinek felszámolására irányuló munka továbbra is folyik Ukrajnában. Csaknem 120 város és falu, több száz polgári objektum érintett – tette hozzá. Egyúttal köszönetet mondott a világ vezetőinek, politikusainak és közéleti személyiségeinek, akik elítélték az orosz támadást.

„Az ukránok kezében lévő fegyverek mindig az élet védelmét jelentik, és az orosz terror minden megnyilvánulása újra és újra bizonyítja, hogy nem szabad késlekedni a terrorral szembeszállók támogatásával. Mindannyiunknak együtt kell legyőznünk a terrort” – mutatott rá Volodimir Zelenszkij.

(vb/karpat.in.ua)