Ezer perc után is nyeretlen a Minaj FC

Labdarúgás

2023. október 25., 08:20 , 1182. szám

A hét végén lejátszott 11. játéknapon is messze volt attól a Minaj FC, hogy megszerezze első győzelmét az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A kárpátaljai együttes ezúttal a Csornomorec Odessza vendégeként futott bele egy méretes zakóba.

Az odesszaiak a 19. percben szerezték meg a vezetést, amikor is Andrij Storhin volt eredményes. A második játékrész közepén ugyanő kettőre növelte az előnyt, majd nem sokkal a vége előtt Oreszt Kuzik állította be a 3-0-s Csornomorec-győzelmet jelentő végeredményt.

Volodimir Saran együttesének még egygólos hátrányban volt egy vitatott esete, amikor büntetőhöz juthatott volna, de a VAR segítségét is igénybe vevő játékvezető nem ítélt 11-est.

A fordulóban egyébként a Csornomorecen kívül csak a Sahtar Donyeck tudott pályaválasztóként nyerni, a többi párharcban egyformán vendégsiker született. A bajnoki címvédő donyeckieknél a válogatott szünet alatt edzőváltás történt, a csapatot mindössze néhány hete irányító holland Patrick van Leu­vent az eddigi sportigazgató, a klub egykori legendás játékosa, Dario Srna váltotta a kispadon. Az ideiglenesen kinevezett horvát tréner igazi próbatétele majd hét közben, a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés lesz.

A forduló rangadóján a Dinamo Kijev hazai pályán szenvedett vereséget a Dnyipro–1 csapatától.

Eredmények: Csornomorec Odessza–Minaj FC 3-0, Sahtar Donyeck–LNZ Cserkaszi 3-0, Dinamo Kijev–Dnyipro–1 0-1, Obolony Kijev–Zorja Luhanszk 2-4, Metaliszt 1925 Harkiv–Krivbasz 1-3, Olekszandrija–Kolosz Kovalivka 0-1, Veresz Rivne–Ruh Lviv 2-5, Vorszkla Poltava–Polisszja Zsitomir 0-3.

A legutóbbi fordulóban az élre álló Krivbasz 23 ponttal vezeti a tabellát a 22 pontos újonc Polisszja előtt, míg a Sahtar 21 ponttal a harmadik.

Az eddig mindössze 4 pontot gyűjtő sereghajtó Minaj amennyiben a hét végén sorra kerülő 12. fordulóban hazai pályán legyőzi a 6 ponttal előtte álló Veresz Rivnét, akkor helyet cserél egymással a két csapat.

(tamási)