Továbbra is várat magára az első győzelem

Labdarúgás

2023. október 11., 08:30 , 1180. szám

A tizedik játéknapon sem sikerült megszereznie első győzelmét az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a Minaj FC csapatának, mivel a sereghajtó együttes gól nélküli döntetlent játszott a Ruh Lviv vendégeként.

Nem Volodimir Saran csapata volt a mérkőzés esélyese a Lviv Arénában rendezett vasárnapi találkozón, hiszen amíg a hazaiak a tabella első feléhez tartoznak, addig a kárpátaljai gárda győzelem nélkül az utolsó, 16. helyet foglalja el. Hogy a 90. perc során nem született gól, az nagyrészt a lembergi támadók rossz helyzetkihasználásának köszönhető, hiszen a találkozó során kétszer is a kapufa mentette meg a minajiakat a góltól, de ezenkívül számos lembergi lehetőség maradt kihasználatlanul.

A forduló meglepetését az újoncként remekül szereplő Polisszja Zsitomir szolgáltatta azzal, hogy kétszeri hátrányból is le tudta győzni a Dinamo Kijevet. A tabella élére a Krivbasz lépett fel, mivel az éllovas Sahtar elhalasztotta a Zorja elleni meccsét.

Eredmények: Ruh Lviv–Minaj FC 0-0, Polisszja Zsitomir–Dinamo Kijev 3-2, Dnyipro–1–Veresz Rivne 2-0, LNZ Cserkaszi–Olekszandrija 0-0, Kolosz Kovalivka–Vorszk­la Poltava 0-0, Obolony Kijev–Metaliszt 1925 Harkiv 1-0, Krivbasz–Csornomorec Odessza 1-0. A Zorja Luhanszk–Sahtar Donyeck találkozót később rendezik.

Szokatlan látványt nyújt a tabella éle, hiszen 20 ponttal a Krivbasz vezeti a mezőnyt a 19 ponttal második Polisszja előtt. A Sahtar 18 ponttal a harmadik.

A 4 pontjával reménytelenül utolsó Minaj FC az október 21-én sorra kerülő 11. fordulóban a Csornomorec Odessza vendége lesz.

(tamási)