Látogatás a Nyíregyházi Állatkertbe és fürdőzés a KMNE szervezésében

Olvasói levél

2023. szeptember 18., 15:52

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) ismét színes programot szervezett a tagcsaládjainak.

Szeptember 9-én reggel 9 órakor indultunk el 150 fővel egy csodálatos kirándulásra. Két határátkelőnél vártak a buszok. A beregsurányi határátkelőnél 100 fő 2 busszal utazott a Nyíregyházi Állatkertbe és élményfürdőbe, előzetesen kiválasztva, hogy ki hova szeretne majd menni. A tiszabecsi határátkelőnél pedig 50 fő indult el egy busszal ugyanebbe az irányba.

A családok már korán útra keltek, hogy akadálymentes legyen a határátkelés, ám sajnos nem volt teljesen az. Hosszú volt a gyalogossor, ami akadályozott bennünket abban, hogy idejében átérjünk a túloldalra. Minket ez sem tántorított el, a bátrabb anyukák talpraesettségének köszönhetően végül átjutottunk idejében.

Amikor megérkezett értünk a busz, felszálltunk, egy gyors létszámellenőrzés után el is indultunk. Közös imával indítottuk kirándulásunkat. Hálát adtunk azért, hogy együtt lehetünk. Harapkó Marianna csoportvezetőnk és programfelelősünk egy érdekes ötlettel állt elő: míg utaztunk, minden család előre ment a mikrofonhoz és bemutatkozott. Elmondtuk egymásnak, hogy ki mióta tagja a nagycsaládos egyesületnek, a gyerekek elmesélhették legjobb nyári élményeiket, amit az egyesület által szervezett táborokban és programokon szereztek.

A bemutatkozás azért is volt fontos, mert még sokan nem ismertük egymást. A családok különböző helyekről érkeztek. Amíg tartott az út, addig mindenki érkezett elmesélni mondanivalóját. A legkisebbek sem maradtak ki a bemutatkozásból, ők még külön kis koncertet is tartottak énekeikkel. Nagyon aranyosak voltak.

A fürdőbe érkezve mindenki megtalálta a kedvére való medencét. A szülők szívesen melegedtek a termálmedencékben, a nagyobb gyerekek kedvükre csúszdáztak, és a legkisebbeknek is jutott élményfürdőzés bőven. Mindenki élménydúsan töltötte a napját. Örültünk egymás társaságának, jó érzés volt egy nyugodt napot tölteni távol a háború sújtotta otthonunktól. Délután, indulás előtt a fürdő előtti zenélő szökőkút játékát is láthattuk-hallhattuk, ami nagy élmény volt mind a gyermekek, mind a szüleik számára. Este fáradtan, de élményekben gazdagon tértünk otthonainkba.

Ezúton is hálásan köszönjük a szervezőknek és támogatóinknak, hogy ilyen lehetőséget biztosítottak családjaink számára. Isten áldjon mindnyájunkat! 

A program a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával jött létre.

 

Varga Gabriella

résztvevő, a benei Varga család tagja, édesanya