Ellopta falubelije autóját, mellyel balesetet szenvedett

2023. szeptember 12., 09:57

A 102-es telefonvonalra üzenet érkezett a técsői járási Bustyaháza egyik lakosától Ford Connect típusú autója eltűnéséről.

A rendfenntartók beszéltek a bejelentővel, és megállapították, hogy az esti órákban a háza közelében parkolta le autóját, néhány percre elment, s amikor visszatért, a jármű eltűnt.

A nyomozók és a rendőrök átvizsgálták a helyszínt, megnézték a közeli térfigyelő kamerák felvételeit is. A rendőrök a szomszédos Huszti járásban, Husztsófalva (Danilovo) településen találták meg az ellopott autót. Az autó közúti balesetre jellemző mechanikai sérüléseket szenvedett.

Később a rendőrök azonosították a járművet jogtalanul eltulajdonított személyt is, aki a tulajdonos 28 éves, korábban vagyon elleni bűncselekmények miatt elítélt falubelije. Vele kapcsolatban jelenleg több büntetőeljárás is folyamatban van a bíróságon bűncselekmények elkövetése miatt, többek között van más személy járművének eltulajdonítása is.

A bűnügyi rendőrség munkatársai a gyanúsítottat rövid időn belül őrizetbe vették, és előzetes letartóztatásba helyezték. Az ügyben tart a nyomozás.

(0312.ua/RV)