Bravúros idegenbeli huszti pontszerzés

2023. szeptember 12., 08:34 , 1176. szám

Az országos másodosztályú labdarúgó-bajnokságot négy vereséggel kezdő, de azt követően javuló formát mutató Huszti FC a sorozat hetedik játéknapján az eddig még veretlen Niva Buzova otthonába látogatott.

A Kijev melletti Bucsában sorra kerülő találkozón a vendégek szerezték meg a vezetést a 21. percben, amikor is Ivan Sztankovics szerzett gólt. A házigazdáknak egy óra elteltével sikerült egyenlíteniük, de Ruszlan Palamar büntetőből esett találatát követően, a 67. minutumban Vladiszlav Boriszenko már ismét a vendégeket jutatta előnyhöz.

A hajrában aztán Volodimir Citkin csapatának mégsem sikerült kicsikarni a győzelmet, mivel Volodimir Timenko tíz perccel a vége előtt beállította a 2-2-es végeredményt.

A tabellát a Kárpáti Lviv vezeti 19 ponttal a 15 pontos Niva Buzova előtt. Az 5 pontjával az utolsó előtti, 9. helyre előrelépett husztiak a szeptember 16-án sorra kerülő 8. fordulóban a Niva Ternopilt látják majd vendégül.

              * * *

A válogatott selejtezők miatt az élvonali pontvadászatban beiktatott kéthetes szünet alatt a csapatok igyekeztek felkészülési mérkőzésekkel készülni a soron következő feladatokra.

A Minaj FC a másodosztályú Metaliszt Harkiv vendégeként szenvedett 3-0-s vereséget. Két rossz formában lévő csapat találkozott, hiszen az élvonalból idén kiesett Metaliszt a másodosztályban sem remekel, hat fordulót követően 4 pontjával az alsóházhoz tartozik.

A kárpátaljai együttesnek még ennél is rosszabb az eddigi mérlege, hiszen Volodimir Saran csapata hat játéknap után 2 ponttal sereghajtó az élvonalban.

(tamási)