Liszovij támogatja, hogy a gyerekek az iskolákban kis betűvel írják Oroszország nevét

2023. szeptember 9., 18:19

Okszen Liszovij oktatási és tudományos miniszter támogatja, hogy az iskolákban a gyerekek kis betűvel írják az agresszor ország nevét – jelentette a korrespondent.net a tárcavezető Facebook-oldalára hivatkozva.

A miniszter kifejtette bejegyzésében, miért eszközölt az Oktatási és Tudományos Minisztérium javítást egyik rendeletében, nagybetűsre igazítva az Oroszországi Föderáció nevét az ukrán gyerekek külföldi oktatásával kapcsolatos dokumentumban.

„Hogy mi oroszország és kik az oroszok, jól tudom a családom tapasztalataiból, a saját tapasztalataimból és katonatársaim tapasztalataiból. […] Az »rf« (Oroszországi Föderáció – a szerk.) nagybetűs helyesírása hiba, de a normatervezés követelménye. E javítás nélkül az Igazságügyi Minisztérium nem jegyezte volna be a rendeletünket, amely meghatározza a jelenleg külföldön tartózkodó ukrán iskolások oktatásának sajátosságait” – írta Liszovij.

A bejegyzéshez fűzött kommentárokban az Oktatási és Tudományos Minisztérium vezetőjének feltették a kérdést, nem ellenzi-e, hogy az ukrán iskolákban a gyerekek kisbetűvel írják az agresszor ország nevét, mire Liszovij úgy válaszolt, hogy csak támogatni tudja.

(korrespondent.net/Kárpátalja)