Érmek és oklevelek átadásával zárult a III. Ugocsai Sporttábor

2023. augusztus 15., 08:12 , 1172. szám

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány harmadik alkalommal szervezett sporttábort Tiszapéterfalván a kárpátaljai iskolások számára. 10–16 éves kor közötti tanulók jelentkezését vártuk a táborba, melyre 2023. június 7. – július 5. között 43 fő jelentkezett, közülük 32 fiatal sportkedvelő (15 lány, 17 fiú) vett részt a foglalkozásokon, akikkel 5 szakképzett tanár foglakozott, 1 nevelő, 5 gyakornok főiskolás hallgató és 1 egészségügyi ápoló segítségével.

A tábor szakmai felelőse: Diószegi Csaba, a Fertősalmási Gimnázium testnevelő tanára; a tábor oktatói: Bajkovics Szergej, a Péterfalvai Líceum testnevelő tanára, Gáspár Károly, a Gyulai Gimnázium testnevelő tanára, Hadinyák József, a Péterfalvai Református Líceum testnevelő tanára, Korpos Sándor, a Nevetlenfalui Középiskola testnevelő tanára és Moca Valéria kjokusin karate ifjúsági Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes.

A foglalkozások 3 csoportban zajlottak, melyek alkalmával a gyerekek több sport területén – asztalitenisz, csocsó, futball, kosárlabda, kjokusin karate, röplabda, tollaslabda, sakk, dámajáték, egyéb társas és logikai játékok – fejleszthették magukat mind egyénileg, mind pedig csapatban.

I. csoport – vezetőtanárok: Bajkovics Szergej, Korpos Sándor;

II. csoport – vezetőtanárok: Hadinyák József, Gáspár Károly;

III. csoport – vezetőtanár: Diószegi Csaba.

A tábor során a csoportvezetők irányításával sportversenyekre került sor. A vetélkedők az alábbi versenyszámokban zajlottak külön lány és fiú kategóriában: asztalitenisz, röplabda, labdakezelés lábbal (dekázás), büntetőrúgás, büntetődobás (kosárra), dámajáték, csocsó, csapatverseny (ügyességi és stafétaváltó játékok).

A tábor hivatalos zárására pénteken került sor, ahol kiosztották az elismerő okleveleket és a jutalomérmeket. A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány ezúton is gratulál a tábori sportversenyeken elért eredményekhez. Minden lelkes sportkedvelőt jövőre is várunk!

A III. Ugocsai Sporttábor Magyarország Kormánya, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.

A helyszínt a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Egán Ede Szakképző Centrum Tiszapéterfalvai Szakképzési Központja biztosította.

Váradi Natália
programszervező, „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány