Pótfelvételi hirdetmény

2023. augusztus 11., 10:34 , 1171. szám

A Nagyberegi Református Líceum pótfelvételt hirdet a 2023–2024-es tanévre.

Az 5., 6., 7., 8., 9. és 10. osztály mellett idén a 11. osztályba is várjuk a jelentkezőket.

A felvételt nyert diákok a közismereti tárgyakat elmélyülten, emelt óraszámban tanulhatják – a középiskolai osztályokban humán-reál irányultság szerint –, művészeti képzésben részesülhetnek, lelki alkalmakon, missziói munkákban, kirándulásokon, hazai és Kárpát-medencei versenyeken vehetnek részt, ösztöndíjakban részesülhetnek. Az érettségizők számára személyre szabott felkészítő foglalkozásokat tartunk, tájékoztatást nyújtunk a továbbtanulási lehetőségekről, segítjük a felsőoktatási vagy szakirányú jelentkezésüket.

A felvételt nyert tanulók számára kedvezményes étkezést, kollégiumi elszállásolást, a kisebb tanulóknak napi be- és hazautaztatást biztosítunk.

A felvételire való jelentkezés online regisztráció útján történik, ami intézményünk honlapján, a Felvételi menüpont alatt érhető el (Pótfelvételi online jelentkezési lap_2023).

A felvételi eljárás során:

az 5., 6. osztályba felvételizőknek kommunikációs és alapvető matematikai készségekről, valamint szövegértésről kell számot adniuk;

a 7., 8. és 9. osztályba felvételizőknek matematikából, magyar nyelvből és irodalomból kell felvételi vizsgát tenniük, amit az általános iskola 5–6., 5–7. és 5–8. osztályainak a tananyaga alapján állítunk össze;

a 10. osztályba felvételizőknek matematikából, magyar nyelvből és irodalomból, valamint bibliaismeretből kell felvételi vizsgát tenniük az 5–9. osztály tananyaga alapján;

a 11. osztályba felvételizőknek matematikából, magyar nyelvből és irodalomból, valamint bibliaismeretből kell felvételi vizsgát tenniük az 5–10. osztály tananyaga alapján.

A felvételi során lehetőség van többletpontok beszámítására. A többletpontokról részletesen a tavaszi felvételi felhívásunk ismertetésében, a líceum honlapján olvashatnak.

A pótfelvételire való jelentkezés határideje: 2023. augusztus 13.

A pótfelvételi vizsgák időpontja: 2023. augusztus 17.

• 7.30 – regisztráció;

• 8.00 – a dolgozatok megírása.

A felvételi vizsga napján benyújtandó dokumentumok:

• a helyi lelkipásztor vagy hitoktató zárt borítékban csatolt ajánlólevele,

• a születési bizonyítvány vagy személyi igazolvány, valamint

• az identifikációs kód másolata.

A pótfelvételi vizsga díjtalan.

Részletes információkért kérjük, keresse fel az intézmény weboldalát a www.nbrl.com.ua internetes címen.

Kérdéseiket az nbrl.kre@gmail.com e-mail-címre várjuk.

Szeretettel várja az érdeklődőket

a Nagyberegi Református Líceum és Diákotthon!