Otthonában iskolázta le a Minaj FC-t az újonc

Labdarúgás

2023. augusztus 9., 08:24 , 1171. szám

Második bajnoki találkozóját is háromgólos verséggel abszolválta az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a Minaj FC. Volodimir Saran együttese ráadásul ezúttal az újonc LNZ Cserkaszitól kapott ki hazai pályán.

Az első játékrészben egyforma erők küzdelme zajlott a pályán, de a ráadáspercben Vitalij Bojko távoli lövésével a vendégek megszerezték a vezetést. A fordulás után a kárpátaljai együttes megpróbált egyenlíteni, de a fellazult védelme hibáiból további gólokba futott bele. Az 54. percben Makszim Prjadun kettőre növelte a vendég­előnyt, majd szűk negyedórával a vége előtt Vladiszlav Naumec a kegyelemdöfést is bevitte a minajiak számára.

Nem ez volt a forduló egyetlen meglepetése, a legutóbbi bronzérmes Zorja vendéglátóként kapott ki a Krivbasztól, míg az Európai Konferencia Ligától az első ukrán csapatként búcsúzó Vorszkla Poltava a Ruh Lvivtől kapott méretes zakót.

A címvédő Sahtar Donyeck egy félidőt tíz emberrel játszva ikszelt Rivnében, a Dinamo Kijev pedig fővárosi derbin gyűrte le az Obolonyt.

A 2. forduló eredményei: Minaj FC–LNZ Cserkaszi 0-3, Veresz Rivne–Sahtar Donyeck 1-1, Obolony Kijev–Dinamo Kijev 2-4, Olekszandrija–Metaliszt 1925 1-0, Dnyipro–1–Polisszja Zsitomir 2-1, Kolosz Kovalivka–Csornomorec Odessza 2-0, Zorja Luhanszk–Krivbasz 1-3, Ruh Lviv–Vorszkla Poltava 4-1.

Két játéknap után a Dinamo, a Ruh és az Olekszandrija áll pontveszteség nélkül.

A pont nélkül sereghajtó, 1-7-es gólkülönbséggel álló Minajnak a hét végén sorra kerülő 3. fordulóban sem lesz könnyű dolga, hiszen a legutóbbi ezüstérmes Dnyipro–1 csapatával találkozik.

(tamási)