Huszti FC: Vereség a kupában és a bajnokságban is

Labdarúgás

2023. augusztus 9., 08:35 , 1171. szám

Az élvonalbeli Minaj FC mellett a másodosztályú Huszti FC-nek sem volt még sok sikerélménye a most zajló idényben.

A Volodimir Citkin által irányított együttes hét közben az Ukrán Kupa második fordulójában a harmadosztályú Sztrij Szkala 1911 csapatának otthonában lépett pályára, és 5-2-es vereséggel máris befejezte idei kupaszereplését.

A husztiak már a második percben hátrányba kerültek, az első félóra végén pedig már hárommal ment a Sztrij. A második játékrészt is góllal kezdték a házigazdák, a Tisza-parti együttesnek csak az 57. percben sikerült szépítenie Vaszil Luciv révén.

A hajrában Pasztuh 30 méteres bombájával 5-1-re mentek a hazaiak, majd a legvégén Petro Luciv kozmetikázott még a vereségen (5-2).

A kupakiesést követően a Huszti FC a hét végén a bajnokságban is fájó vereségbe futott bele, hiszen a 2. forduló hazai mérkőzésén az Epicentr Kamjanec-Pogyilszkij csapatától 1-0-s vereséget szenvedett. A 12. percben esett vendégtalálatot követően a husztiaknak több lehetőségük is volt a pontmentésre, de sorra elpuskázták azokat. A 93. percben egy tűzijáték után Prihogyko a felső lécet találta telibe, ami az utolsó puskapora volt a hazaiaknak.

A hét végén sorra kerülő 3. fordulóban a Huszti FC a még ugyancsak pont nélkül álló Bukovina Csernyivci otthonába látogat majd.   

(felvégi)