Ismét Ungváron fogadta a betegeket a magyarországi orvoscsoport

2023. július 24., 15:27

A magyarországi MedSpot Alapítvány csapata ismét Kárpátaljára utazott, hogy belső menekülteket és hátrányos helyzetű embereket vizsgáljon meg. Júliusi missziós útjukról a Facebookon is értesülhettek az érintettek.

„Megérkeztünk Ukrajnába, ez alkalommal is adományokkal megrakodott mentőautónkkal. 2023. július 22-én, szombaton 10.00‒17.00 óra között az ungvári Caritas épületében nyújt egészségügyi ellátást és pszichológiai támogatást önkéntes orvosi csapatunk” – írták a bejegyzésben, amelyből az is kiderült, hogy belgyógyász, gyermekorvos és pszichológus várja ingyenes vizsgálatra a betegeket. A vizsgálatokhoz, melyek a Szívtől Szívig jótékonysági alap és a MedSpot Alapítvány közreműködésével valósulnak meg, az orvosok mobil diagnosztikai berendezéseket (közte elektrokardiográfot) használtak.

Vasárnap új partnerszervezetük, a Western Unity Alapítvány munkatársai maszkokat, gyógyszereket és kötszereket tartalmazó adományaikat rejtő dobozokat vettek át a magyarországi alapítvány képviselőitől.

(Facebook/RV)