Potápi Árpád János: A sport erősíti a nemzeti összetartozás érzését

2023. július 5., 09:19 , 1166. szám

A nagy múltra visszatekintő, Egy vérből vagyunk elnevezésű jótékonysági futás egyik feladata, hogy erősítse a nemzeti összetartozás érzését – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára múlt pénteken Bonyhádon.

Potápi Árpád János, aki egyben a térség fideszes országgyűlési képviselője is, a futás rajtjával egybekötött sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a közös sportolás vagy a magyar sportolók sikereiben való, határokon átívelő osztozás a nemzeti összetartozás érzésének megerősítését eredményezi szerte a világon.

A kilencedik alkalommal megrendezett, idén Bonyhádról induló és Gyergyószárhegyen záruló, 740 kilométeren át zajló esemény a magyarok összetartozásának erősítése mellett a jótékonykodásra és a véradás fontosságára is ráirányítja a figyelmet – közölte.

Gui Angéla, a szervező Egy Vérből Vagyunk Alapítvány alapítója emlékeztetett: a jótékonysági eseménnyel évek óta igyekeznek felhívni a figyelmet a magyarok összetartozására, a véradásra és arra, hogy másokon segíteni mennyire jó.

Kiemelte: az esemény alatt tíz szervezet gyermekei számára adnak át útközben sportcipőket, július 5-én, a célban pedig több mint 500 nehéz sorsú, több mint húsz gyermekotthonból érkező gyermek számára szervezik meg az Egy vérből vagyunk fesztivált.

A gyergyószárhegyi Tatárdombon, a célban Herczegh Anita, a Regőczi István Alapítvány kuratóriumának elnöke és Böjte Csaba fogadja a befutókat.

Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgató-helyettese közölte: az előző évekhez hasonlóan a rendezvényhez kapcsolódóan idén is lehetőséget biztosítanak véradásra.

A jótékonysági futás – amelyhez számos ponton, bizonyos szakaszokon akár kerékpárral is lehet csatlakozni – hat napon és 740 kilométeren át zajlik a Bonyhád–Baja–Hódmezővásárhely–Gyula–Nagyszalonta–Nagyvárad–Zsobok–Kolozsvár–Magyarfülpös–Gyergyószárhegy útvonalon.

(MTI/Kárpátalja)