Légy te is a Kárpátaljai Magyar Líceum diákja!

2023. június 29., 12:19 , 1165. szám

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola a kárpátaljai magyar oktatás érdekében egy új líceumhálózatot hozott létre, melynek célja, hogy a diákok a 9. osztály elvégzése után az anyanyelvükön tudjanak továbbtanulni.

A Kárpátaljai Magyar Líceum szeptembertől öt helyszínen várja a diákokat: Beregszászban, Nagydobronyban, Kisgejőcön, Nagyszőlősön és Tiszapéterfalván.

Kóré Dóra, a líceum igazgatója elmondta, hogy a diákok több mint 30 szakirány közül választhatnak. „Ez azt jelenti, hogy heti 6 órában a kötelező tantárgyak mellett a diákok olyan tárgyakat tanulhatnak, amelyeket ők választanak saját maguknak.”

Lehetőség lesz kollégium igénylésére vagy a beutazás megszervezésére, továbbá a tanulók részére az ösztöndíj is biztosított.

A tanulmányi időszak két évet ölel fel, ennek elvégzése után a fiatalok teljes körű ukrán érettségiben részesülnek. Sikeres érettségi után tovább tanulhatnak az Egán Ede Szakképzési Centrumban vagy a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán.

Jelentkezni online lehet június 25-től július 31-ig az alábbi honlapon: kml.org.ua

Az online jelentkezésben hétköznapokon 09:00-tól 15:00-ig (k.-e-i i. sz.) a következő helyszíneken kaphatnak segítséget:

Beregszász, Ivan Franko út 14., a Főiskola Egészségügyi Centrumának 1. számú irodája;

Nagydobrony, Róttag utca 3.;

Tiszapéterfalva, Rákóczi Ferenc utca 135.;

Kisgejőc, Egry Ferenc út 48.;

Nagyszőlős, Sevcsenko út 2., Római Katolikus Plébánia.

Felmerülő kérdéseikre az alábbi telefonszámon is választ kaphatnak: +380507826573.

(kmf.uz.ua)