Pentagon: Az amerikaiak türelmetlenül várják az ellentámadást, hogy lássák, mire képesek az ukránok

2023. május 11., 11:50

Mi, amerikaiak, szeretünk haladást látni, várjuk tehát a lehetőséget, hogy megnézzük, mire képesek az ukránok a közelgő ellentámadásban – jelentette ki szerdán Dave Butler ezredes, az Egyesült Államok vezérkari főnökei egyesített bizottságának sajtószóvivője az rbc.ua hírportálnak adott interjújában.

Mint Butler rámutatott, mindig lesznek, akik kételkednek. „Tudják, a második világháború idején, amikor az amerikaiak beszálltak a csatába (a szövetségesek 1944-es normandiai partraszállása után – a szerk.), sok nyilvános komment érkezett a médiában, hogy az amerikai offenzíva elakadt, sok volt a kételkedő. És ami azt bizonyítja, hogy ezek a kétkedők tévednek, az a haladás volt” – magyarázta az ezredes.

A sajtószóvivő szerint elmondta, pusztán amerikai nézőpontból szólva: az amerikaiak szeretnek haladást látni. „Élvezzük az amerikai futballt, nézzük, ahogy a labda átrepül a pályán, és várjuk a lehetőséget, hogy meglássuk, mire képesek az ukránok. Nagy reményeket fűzünk hozzá, nagy a támogatásunk és nagyon bízunk az ukránokban” – zárta gondolatait Dave Butler.

(vb/karpat.in.ua)