Reznyikov: Ukrajna milliós haderőt gyűjt a dél felszabadításához

2022. július 11., 09:51

Volodimir Zelenszkij elnök utasította az Ukrán Fegyveres Erőket, hogy szabadítsák fel a megszállás alól a déli part menti területeket, erre Ukrajna milliós haderőt gyűjt össze – közölte Olekszij Reznyikov védelmi miniszter a The Times brit lapnak adott interjújában, amelyet a korrespondent.net ismertet.

„Ukrajna nyugati fegyverekkel felszerelt milliós haderőt gyűjt össze, hogy visszaszerezze déli területét Oroszországtól” – idézi a kiadvány a tárcavezetőt.

A miniszter elmondása szerint Zelenszkij utasította Ukrajna hadseregét, hogy foglalják vissza az ország gazdasága szempontjából létfontosságú megszállt tengerparti területeket.

„Megértjük, hogy politikailag erre nagy szüksége van országunknak. Az elnök utasította a legfelsőbb katonai vezetést a tervek kidolgozására. Ezek után a vezérkar közli, hogy ennek a célnak az eléréséhez szükségünk van a), b), c) […]. Ez az én feladatom. Leveleket írok a kollégáimnak a partnerországokba” – tette hozzá.

Korábban Reznyikov arról is beszámolt, hogy a HIMARS rakéta-sorozatvető megváltoztatta a játékszabályokat, de a háború nehéz. Ukrajna „átment a próbán” a HIMARS-t az ellenség hátországára alkalmazva, de most a szállítás bővítésére van szükség – mondta a védelmi miniszter.

(korrespondent.net/Kárpátalja)