A Gyija alkalmazást fejlesztő cégnek már van irodája Ungváron

2022. július 10., 17:20

Az EPAM, a Dyija mobilalkalmazást fejlesztő cég és az ukrán IT-piac legnagyobb szereplője immár Ungváron rendelkezik irodával.

Az informatikusok már a háború első hetében megkezdték a szakemberek áttelepítését Ukrajna nyugati részébe, elsősorban Kárpátaljára. Februárig mindössze 20 EPAM-szakember dolgozott itt.

Egy új iroda megnyitása ilyen nehéz időszakban a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás közreműködésével vált lehetővé. Így a cég gyorsan ki tudta telepíteni infrastruktúráját Ungvárra, a Babják utcába. Az új iroda kialakításában az ERAM Hungary (Debrecen) munkatársai segítettek. Ukrán kollégáikat ellátták a menhely kialakításához szükséges humanitárius segélyekkel, közte hálózsákokkal, élelmiszerekkel, higiéniai cikkekkel stb.

A 2020-ban elindított Gyija alkalmazás lehetővé teszi az ukrán állampolgárok számára, hogy vezetői engedélyek, belföldi és külföldi útlevelek és egyéb okmányok okostelefonban történő tárolását, valamint ezek másolatának átadását banki vagy postai szolgáltatások igénybevételekor, szállodába történő bejelentkezéskor és egyéb élethelyzetekben. Ezenkívül a Gyiján (alkalmazás és/vagy portál) keresztül olyan kormányzati szolgáltatásokat kaphatnak, mint a YeMalyatko (átfogó szolgáltatás gyermek születése esetén), online regisztrálhatnak vállalkozást és egyéni céget, fizethetnek adót, aláírhatnak bármilyen dokumentumot, stb. okostelefonjukról.

(pmg.ua/RV)