Nem jutott ki a katari világbajnokságra az ukrán válogatott

Labdarúgás

2022. június 6., 11:50

Ukrajna labdarúgó válogatottja június 5-én 1-0-ra elveszítette a 2022-es világbajnokság rájátszásának utolsó mérkőzését Wales válogatottjával szemben, így nem lép pályára a katari világbajnokságon. A csapatok a Cardiff City Stadionban találkoztak a walesi fővárosban.

A mérkőzés egyetlen gólját a 34. percben Gareth Bale lövését követően az ukrán válogatott csapatkapitánya, támadó szélsője, Andrij Jarmolenko szerezte, aki balszerencséjére a saját kapujába vágta a labdát. Ezt követően az ukránok kísérletei a kiegyenlítésre nem jártak sikerrel.

A mérkőzés után a kék-sárgák vezetőedzője, Olekszandr Petrakov így kommentálta a meccset és az eredményt: A srácaim mindent megtettek, amit csak tudtak. Nem tudom, mit mondjak. Bocsánatot kell kérnünk, hogy nem szereztünk gólt, de mindent megtettünk, amit tudtunk. Egyszerűen nem tudtuk a helyzeteinket kihasználni. „Volt, akinek ma szerencséje volt, másoknak nem” – mondta Petrakova vereség után.

Ezenkívül azt is hangsúlyozta, hogy nem Andrij Jarmolenkót hibáztatják a kudarcért, aki gólt lőtt a saját kapujába, és úgymond „magára vállalta a vereséget”.

Idén nyáron az ukrán válogatott a Nemzetek Ligájának új szezonjában folytatják a szereplést. Ukrajna következő ellenfele Írország válogatottja lesz. A találkozóra június 8-án kerül sor.

D. P.