Az ukrán házelnök tengeralattjárókat is kért Berlintől

2022. június 4., 11:50

Ruszlan Sztefancsuk, a Legfelső Tanács elnöke a Christine Lambrecht német védelmi miniszterrel folytatott megbeszélésén megvitatta Ukrajnának fegyverekkel, köztük tengeralattjárókkal való ellátását –jelentette a korrespondent.net az ukrán parlament weboldala nyomán.

„Nem tartom kizártnak, hogy tengeralattjárókat kapjunk Németországtól, mert készen állunk rá, hogy egész Európa keleti védelmi határává váljunk. És ez az együttműködés kölcsönösen előnyös lesz mind a jelen szakaszban, mind a jövőben” – közölte az ukrán házelnök.

Emellett a Legfelső Tanács elnöke arra számít, hogy Ukrajna „a lehető leghamarabb” megkapja az IRIS-T rendszereket.

Sztefancsuk sürgette a fegyverek mielőbbi leszállítását.

„Ez Ukrajna államként való fennmaradásának kérdése, népem védelmének, az ukrán állam integritásának kérdése. Minden nap a döntés meghozatalától a végrehajtásig Ukrajna legjobb fiainak és lányainak életét követeli. Ezért a legújabb technika szállítása Ukrajnának közös győzelmünk felgyorsítása. Az ukránok kitartanak a győzelemig, de szükségünk van a segítségükre – gyors döntésekre és azok gyors végrehajtására. A gyorsaság ma az általános győzelem meghatározó tényezője” – hangsúlyozta.

(korrespondent.net/Kárpátalja)