Vandalizmus a koncházai temetőben

2021. november 9., 16:25

A felháborító esetről Mariana Lizanec-Danilo közölt fényképeket közösségi oldalán.

A felvételeken jól látszik, hogy gyakorlatilag az egész temető területén „végigsöpörtek” az ismeretlen vandálok. Ténykedésük nyomán szerteszét dobált élő és művirágok, mécsesek, gyökerestül kitépett krizantémok, a síremlékekről letört feszületek, koszorúk hevernek. Egyes friss sírok fejfáját kitépték, illetve eltörték. Az eset furcsasága, hogy míg a sírkert gyakran a település végén található, Koncházán a falu központjában van, közvetlen szomszédokkal, egy viszonylag forgalmas útkereszteződés közelében.

A nő bejegyzésében a következőket írta: „Vandalizmus? Nyilvánvalóan vannak problémák napjainkban a síremlékek védelmével. Az esetek túlnyomó többségében nincs megfelelő felügyelet, és térfigyelő kamerák sincsenek felszerelve. Persze azok sem csodaszerek a bűnözés ellen, de legalább segítenek megtalálni a vandálokat.

Itt most radikális intézkedések kellenek!!!! Tekintettel arra, hogy a törvény szerinti kopijkás pénzbüntetés nem lesz elég, aki megbízható tájékoztatást ad az esetről, az jutalmat [....] kap a helyi tanács alapjából. […] És higgyék el, meg fogják találni a vandálokat […]

Mikor ér véget Koncháza lakosainak türelme?” – olvasható a Facebook-bejegyzésben.

(Facebook/RV)