Drónról bombázták a kormányerőket az ATO-ban

2016. április 30., 11:36

Az elmúlt 24 óra során ismét fokozódott a feszültség a terrorellenes művelet (ATO) övezetében, az oroszbarát fegyveresek 40 alkalommal lőtték a kormányerők állásait – jelentette az ATO vezérkarának sajtóközpontja nyomán az Ukrajinszka Pravda. Az ellenség drónja robbanószerkezeteket dobott le az ukrán állások felett, derül ki egyebek mellet a közleményből.

A legtöbb támadást Marjinka környékéről jelentették. A „törvénytelen fegyveres alakulatok” itt több mint egy tucatszor nyitottak tüzet az Ukrán Fegyveres Erők állásaira 82 milliméteres aknavetőkből, különböző rendszerű gránátvetőkből és kézifegyverekből.

Az ideiglenesen megszállt Donyeckből és elővárosaiból az ellenség ugyancsak intenzíven lőtte az ukrán állásokat Avgyijivka, Krasznohorivka és Neveljszke körzetében. A támadók a kézifegyverek és a különböző rendszerű gránátvetők mellett 82, illetve 120 mm-es aknavetőket is bevetettek.
A megszállt Horlivka elővárosából az oroszbarát fegyveres alakulatok 82 mm-es aknavetőkből lőtték a hadsereg állásait Zajcevénél.

Mariupol térségében a szeparatisták 120 milliméteres aknavetőkből nyitottak tüzet a kormányerők Lebegyinszke környéki állásaira, míg Talivkánál 82 mm-es aknavetőkből és kézifegyverekből lőtték az ukrán erőket.

Április 29-én késő este rögzítették a kormányerők két ellenséges drón, azaz pilóta nélküli repülő szerkezet átrepülését, melyek egyike úgynevezett „légi szabotőrnek” bizonyult. Többször elrepülve az ukrán hadsereg állásai felett a Donyeck megyei Lozuvatske térségében, a drón robbanószerkezeteket dobott le.

Éjfél után, április 30-án a szeparatisták három alkalommal nyitottak tüzet gránátvetőkből és kézifegyverekből az ukrán kormányerők állásaira Avgyijivkánál és Marjinkánál.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)