Egy nap alatt több mint 100 tüzérségi támadás az ATO-ban

2016. április 15., 15:54

Az elmúlt 24 órában egy ukrán katona elesett, további három bajtársa pedig megsebesült a terrorellenes művelet (ATO) övezetében – közölte hagyományos napi sajtótájékoztatóján pénteken délelőtt Andrij Liszenko, az elnöki adminisztráció illetékes szóvivője.

Az Ukrajinszka Pravda tudósítása szerint az ezredes jelezte, 2015. szeptember 27. óta, azaz kis híján 8 hónapja először fordult elő, hogy a szeparatista fegyveresek egy nap leforgása alatt több mint 100 alkalommal nyissanak tüzet a kormányerőkre.

Az ATO vezérkara jelezte, a szakadár erők nem hagynak fel a próbálkozásokkal, hogy állásaik feladására késztessék az ukrán alakulatokat Novotrojickénél. A vezérkar sajtóközpontjának jelentése szerint április 14-én este 19 óra tájban az ellenség gyalogsági harcjárműből nyitott tüzet az ukrán erőkre, hogy megsemmisítse lőállásaikat. Negyven perccel később néhány rajnyi gyalogság két BMP-1-es gyalogsági harcjármű támogatásával megtámadta a Novotrojickéhez közeli ukrán állásokat. Miután a kialakult helyzet veszélyeztette a katonák életét, a felsőbb parancsnokság engedélyével a kormányerők viszonozták az ellenséges tüzet, és visszavonulásra késztették a támadókat. Az összecsapás során az ukrán katonák kilőtték az ellenség egy BMP-1-es gyalogsági harcjárművét – derül ki a jelentésből.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)