Indiai egyetemistákat gyilkoltak meg Kárpátalján

2016. április 10., 16:53

Az ukrán–szlovákhatáron fogták el a házaspárt, akiket indiai diákok megkéselésével gyanúsítanak.

Két indiai diákot megöltek, egyet súlyosan megsebesítettek vasárnap hajnalban Ungváron. A menekülő tetteseket a szlovák zöldhatáron fogták el.

A rendőrséghez 3 óra körül érkezett a bejelentés, hogy a megyeszékhely egyik albérletében gyilkosság történt. A helyszínen két holttestet és egy sérültet találtak. Mindannyiukat megkéselték. A hatóságokat a lakás tulajdonosa értesítette.

A két áldozat és a sérült is indiai állampolgárok, akik a helyi egyetem harmadikos hallgatói. Az ungvári lakást hárman bérelték.

A súlyosan megsebesített fiatalt kórházba szállították. Az állapotáról egyelőre nem nyilatkoznak az orvosok.

Egy órával később a határőrség jelentette, hogy az ukrán–szlovák zöldhatáron az egyik járőrük egy menekülő házaspárt tartóztatott fel. Az ukrán állampolgárságú személyek holmija közt megtalálták az áldozatok személyi iratait, tableteket, laptopot, továbbá egy véres konyhakés is előkerült. Alapos a gyanú, hogy ők követték el a gyilkosságokat. Az ügyben nyomozást indítottak, büntetésük valószínűleg életfogytig tartó szabadságvesztés lesz.

A rendőrség előzetes megállapítása szerint az incidens oka barátok közti összeszólalkozás lehetett, mert a helyszínen alkoholos üvegeket fedeztek fel.

(24.hu/mukachevo.net/VV)