Porosenkónál megnevezték az USA négy fő elvárását a leendő ukrán kormányfővel szemben

2016. április 4., 16:53

Konsztantyin Jeliszejev, az elnöki adminisztráció helyettes vezetője jelezte, hogy az Egyesült Államoknak a leendő ukrán kormányfővel és kormányával szemben támasztott négy alapvető követelménye között szerepel az IMF-fel való együttműködés, a társulás az EU-val, a korrupció elleni küzdelem és a minszki megállapodások végrehajtása – írja a Dzerkalo Tizsnya hetilap internetes változata.

Elmondása szerint egy sor más Ukrajna számára fontos téma mellett ezekről a kérdésekről tárgyalt egymással Petro Porosenko ukrán és Barack Obama amerikai elnök tízperces hétvégi washingtoni találkozójukon.

„Az Egyesült Államok számára a legfontosabb Ukrajna sikere. Ukrajna sikere viszont a hatékony, reformorientált kormánytól függ. Éppen ezért őket nem annyira a nevek érdeklik, inkább a rendszer. Érdeklődnek az új kormány programja iránt, hogy mégis milyen politika iránt lesz elkötelezett” – mondta el Jeliszejev a TSZN tévécsatorna Tizsdeny című műsorában.

Hangsúlyozta, Ukrajna támogatásának szintje az Egyesült Államok részéről az új kormány reformjainak sikerétől fog függni.

(zn.ua/Kárpátalja)