Hatvanötször lőttek az ukrán katonákra az ATO-ban, azok 12 esetben viszonozták a tüzet

2016. április 2., 14:56

Nem csökken a szakadárok harci tevékenységének intenzitása a terrorellenes művelet (ATO) övezetében – jelentette az Ukrajinszka Pravda az ATO vezérkarának sajtóközpontjára hivatkozva szombaton reggel.

Az elmúlt 24 órában 65 alkalommal nyitottak tüzet az Ukrán Fegyveres Erőkre az oroszbarát szakadárok 120 és 80 mm kaliberű aknavetőkből – derül ki a jelentésből.

Avgyijivkánál a terroristák hat alkalommal vették tűz alá az ukrán állásokat, illetve lőtték Neveljszkét és Zajcevét is. Az aknavetők mellett kézifegyverekből szintén célba vették a kormányerőket.

Donyeck térségében gránátvetőkből, nagykaliberű golyószórókból, harckocsielhárító rakétarendszerekből lőtték az ukrán állásokat Piszkinél, Luhanszkénél, Novhorodszkénél, Opitnénél és Butyivka-bányánál.

Mariupolnál az ellenség több alkalommal is tüzet nyitott Novotrojicke és Marjinka irányában.

Luhanszknál Novozvanyivka, Bohuszlavszke és Sztepne térségét lőtték.

Az ellenség visszaszorítása érdekében az ATO-ban résztvevő kormányerők 12 alkalommal viszonozni kényszerültek a tüzet – kizárólag kézifegyverekből és gránátvetőkből, ami nem sérti a minszki megállapodásokat – derül ki az ATO sajtóközpontjának jelentéséből.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)